Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingen utväg, enligt klubbchefen

Kommunen sade nej till ekonomisk nödhjälp och nu riskerar Ängeholms FF att sättas i konkurs.
Blir det verklighet ritas superettantabellen om med stora konsekvenser för såväl topp- som bottenstriden.
– Om du frågar mig i dag ser jag ingen annan utväg, sade klubbchefen Paul Myllenberg.

Det extrainsatta kommunstyrelsemötet i stadsbiblioteket i Ängelholm tog endast 25 minuter. Sedan kom kommunalrådet Robin Holmberg (M) ut ur sammanträdessalen och berättade att kommunen sagt nej till Ängelholms FF:s ansökan om ett driftsbidrag och ett lån, totalt 5,1 miljoner kronor, för att rädda fotbollsklubbens existens.

– Vi bedömer att kommunen har inte ekonomiska förutsättningar till nya ekonomiska åtaganden just nu. Vi gör ett väldigt svagt resultat i år. Det finns inga pengar, sade Robin Holmberg.

"Oerhört trist"

Några kilometer därifrån låg dimman tät över Ängelholms IP när ÄFF:s klubbchef Paul Myllenberg tog emot det negativa beskedet samtidigt som klubbens herrlag kämpade för viktiga poäng i superettanmötet med Syrianska inför 502 åskådare.

– Trist. Oerhört trist, sade Myllenberg.

– Vi har fortfarande samma förutsättningar – det finns inga pengar. Vi har i princip inte kunnat fylla på kioskerna till den här matchen.

Klubben kommer att hålla ett extra styrelsemöte under tisdagen för att utreda vägen framåt. När beslutet kom såg Myllenberg ingen annan utväg än att skicka in en konkursansökan.

– Men jag överlåter det till styrelsen och det styrelsemöte vi har, sade han.

Blir det konkurs räknas resultaten från lagets samtliga matcher i år bort, vilket främst får konsekvenser för toppstriden. Både Ljungskile och Sundsvall har vunnit sina matcher mot Ängelholm och kommer att bli av med sex poäng vardera. Hammarby, som förlorat mot Ängelholm två gånger, riskerar inte att bli av med några poäng.

"Katastrof för fotbolls-Sverige"

– Det är ju katastrof för fotbolls-Sverige att vi ska behöva diskutera det. Men regelverket är solklart och det kommer få de konsekvenserna. Det känns ju inte rätt på något sätt, och vi vill inte bidra till det, men vi kan hamna i den situationen, sade Paul Myllenberg.

Förutom att föreningens herrelitlag och damlag i division 2 flyttas ner berörs över 500 ungdomar i ungdomsverksamheten. Ska deras klubb finnas kvar inom den närmaste framtiden måste externa pengar snart trilla in.

– Vi behöver naturligtvis pengar om det ska finnas någon möjlighet att gå vidare. Finns det någon räddande ängel där ute som inte synts tidigare så är vi tacksamma, men vårt hopp stod till kommunen, sade Myllenberg.