Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget depp i Frösön trots storförlusten

1–6 i baken i en premiär kan skapa gråa hår hos en tränare. Inte hos Frösöns Henrik Lundqvist. Han skrattade och hade distans till överkörningen.

– Vi har sagt det hela tiden. Tre gånger av tio rår vi på ÖDFF, sa Lundqvist.

Frösötränaren erkände ändå att ÖDFF fick väl enkla mål efter paus.

– Vi var inte med. Samtidigt är de tunga i alla lagdelar och de löper och löper. Tycker att ÖDFF är snäppet bättre än i fjol. Och när de gjorde sina byten syntes det ingen skillnad.

Henrik ville inte alls såga sitt lag. Tvärtom.

– Själva matchen höll högt tempo. Man kunde nästan se att det var division 1-klass över lagen.

– Nä, det är vi inte. Det är klart att vissa deppar, de som är riktiga vinnarskallar. Sedan kan jag tycka att det var olyckligt att vi fick ÖDFF direkt i premiären. Sund nästa helg blir mer av en värdemätare för oss.

Lundqvist berättade att Frösöns gameplan var att fokusera på försvaret. Därför var till exempel mittfältsduon Anna Ersson och Maria Hestner placerade i backlinjen.

– Maria är en naturlig yttermittfältare, men samtidigt så bra i det långa spelet. Hon kan lyfta bollar på ytorna där Emma (Eriksson) vill ha dem. Men mot Sund blir det mer offensivt tänkande. Då kanske båda två är tillbaka på mitten.

solsken hela vägen. Nye tränaren Kenth Persson fick en smakstart.

– Riktigt roligt att se hur vi framförallt jobbade så disciplinerat utifrån vårt förhandssnack. Vi var starkare och kom runt på deras kanter och hittade många bollar bakom deras backlinje.

ÖDFF fick dock justera sitt spel beroende på Frösöns höga press.

– Vi fick inte tid att rulla boll. Vi vill få mer vändningar i backlinjen.

– Jo, men jag tror vi har nytta av att vårda bollen. Ju längre matcherna går desto mer tröttar vi ut motståndarna om de får springa.