Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget fel med Nya Närvårdens vinst

Om Robert Uitto (S) varit egen företagare, Gud förbjude, skulle han med sin ekonomiska insikt sannolikt snabbt gå i konkurs och, än värre, få näringsförbud.

Landstinget måste, för att upprätthålla god kommunal ekonomisk hushållning, redovisa ett överskott på 2 procent. Detta gör man inte och har inte gjort på många år. I stället redovisas ett gigantiskt underskott som har en tendens att okontrollerat öka med tiden.

Att Nya Närvården AB redovisar en vinst är helt naturligt. Enligt aktiebolagslagen är det till och med olagligt att inte sträva mot en vinst. Vad är det för fel med det? Nya Närvården har sedan 2010 endast redovisat 2 miljoner kronor i vinst.

Robert Uitto visar tydligt sitt missnöje och sin frustration med detta, då hans landsting inte har förmåga att göra på samma sätt som Nya Närvården.

Om ett företag gör som lagen föreskriver och dessutom gör vettiga investeringar för medborgarnas bästa, ska väl inte politikerna sätta käppar i hjulet?

Jag tycker att politikerna inom landstingsmajoriteten, S, V och MP, en gång för alltid analyserar orsaken till landstingets röda siffror. I den analysen är det viktigt att inte lägga skulden på regeringen, utan koncentrera sig på ledarskap, organisation, administration, logistik och negativa ledtider.

Våra anställda inom landstinget gör ett oerhört bra arbete. Ge dem därför bra verktyg och förutsättningar, i stället för ösa agg över bra företagsledare som inget annat vill än att ge medborgarna i Jämtlands län en god och optimal vård.

Låt oss tillsammans bryta ett 92-årigt socialdemokratiskt styre i landstinget!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel