Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget fotograferande på Frösön

Det blir inga fotografier på förskolebarnen på Frösön.

Orsaken är att många barn har skyddad identitet.

Det är samtliga förskolor på Frösön som beslutat att inte tillåta fotografering på de barn som går på förskolan.

Enligt rektorn Eva Larsson är orsaken att så många barn numera har skyddad identitet.

Det här är ett beslut som väckt stor irritation bland vissa föräldrar.

– Då min förra son som gick på dagis var det aldrig tal om att inte fotografera barnen. Vi kommer att sakna det här. Bilderna betyder mycket för oss. Det är flera föräldrar som reagerat starkt mot det här, låter helt befängt, säger en förälder som väljer att vara anonym.

Men rektorn Eva Larsson har en annan åsikt.

– Antalet skyddade barn ökar. Det är inte vi som avgör vilka barn som ska tilldelas skyddad identitet utan det avgör socialtjänsten. Men vi har kommit överens bland samtliga förskolor på Frösön att inga barn kommer att fotograferas från och med nu i förskolans regi, säger Larsson.

Ledningsgruppen för förskolorna på Frösön har tillsammans kommit överens om att det inte blir något fotograferande.

Föräldrar och fotograf informerades om det här beslutet redan i mars och beslutet har inte väckt några större reaktioner.

– Vi har inte mött så många reaktioner från föräldrahåll, en del tycker det är tragiskt men de flesta förstår, säger Eva Larsson.

– Och vi måste ta vårt ansvar i den här frågan. Men visst, man kan säga att en era i och med detta går i graven, avslutar rektor Eva Larsson.