Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget lyft för Socialdemokraterna

En leende Mona Sahlin kunde i går presentera Ibrahim Baylan som Socialdemokraternas nye partisekreterare. Säkert log även de fyra borgerliga partiledarna.

En partisekreterare ska vara en nagel i ögat på sin partiledning och kunna säga ifrån på skarpen om partiets politik bär iväg åt fel håll. Det är tveksamt om Ibrahim Baylan är en sådan person. Hans avtryck från posten som skolminister under Göran Persson gav nästan inga avtryck alls. Nu efterträder han Marita Ulvskog, som har haft hög integritet både inåt och utåt i sitt politiska värv.

enkel uppgift, för valet av honom kommer att tolkas som om partiledare Sahlin nu skaffat sig ännu en ja-sägare.

För Sahlin är det kanske kortsiktigt bra, men för Socialdemokraterna är det på sikt förödande. Den borgerliga regeringen lär jubla. I Ibrahim Baylan har de knappast fått en socialdemokratisk frontfigur som de räds inför framtida ideologiska debatter.