Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget NM för Paula – trots bra prestation

Det blir inget deltagande i Nordiska mästerskapen för SM-guldvinnaren i tyngdlyftning, Paula Junhov-Rindberg.

Förutsättningarna inför landslagslägret i Halmstad var enkla. 14 atleter tävlade om 8 platser till NM i Slagelse 28-30 augusti.

Östersundshoppet, Paula Junhov-Rindberg, svarade för en stark insats när hon levererade 80 kilo i ryck, samt 100 i stöt, samma totalresultat som under SM i början av juli.

Men vare sig Paula eller värsta konkurrenten Cecilia Nilsson i +75-kilosklasen, fick en biljett av landslagsledningen till Danmark i slutet av augusti.

– Det är klart att jag är besviken, men samtidigt förstår jag ledningen. De åtta som blev uttagna är jätteduktiga och konkurrensen var tuff, säger Paula Junhov-Rindberg.

Vad händer framöver?

– Det är bara att kämpa vidare. Jag har haft ett jättebra år med SM-guldet i ryck som den absoluta höjdpunkten. Känslan är dock att mina bästa år ligger framför mig.

Hon gör ingen hemlighet att drömmen och målet är att någon gång representera Sverige i ett OS.

– Nästa år är nog en omöjlighet, men om jag får hålla mig frisk och hel och samtidigt fortsätter att utvecklas kanske det går om fem år.

Sommar-OS i Tokyo avgörs 2020 och det återstår att se om hennes dröm slår in.