Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget parti törs lova bättre busstider

Sandra Carlström i Kläppe vill att det ska finnas möjlighet att åka kollektivt från småbyarna in till Järpen. Några löften för det vill dock inte Åres politiker ge.

"Kan du lova att det blir bättre resekommunikation mellan Kläppe och Järpen, så att man kan arbeta dagtid och inte måste ha egen bil. Ni får inte glömma bort småbyarna", skriver Sandra Carlström på OP.se:s #kandulova-sajt. Nej, är det gemensamma svaret från de partier som yttrat sig.

"Vi har en klar ambition att busstrafiken ska förbättras även i de östra delarna av kommunen men att lova busstrafik som passar för alla som jobbar vore att ljuga", skriver kommunalrådet Daniel Danielsson (C).

"Det vi kan lova är en översyn av kollektivtrafiken och vi har absolut då småbyarna i åtanke", säger Kim Corein (V).

Inte heller Folkpartiet lovar något:

"Självklart vill vi att så många som möjligt ska kunna resa kollektivt men i många av kommunens små byar är underlaget helt enkelt för litet för att det ska vara en bra lösning med ökade bussförbindelser", menar Christian Strömberg (FP).

Socialdemokraternas Peter Bergman svarar så här:

"Jag kan inte lova att alla byar ska få bättre kommunikationer och flera bussturer som passar alla. Vi socialdemokrater har fått många frågor kring bussförbindelser och arbetspendling. De områden som vi fått mest synpunkter på är pendling från Hallenområdet till Järpen och arbetspendling från Åre/Järpen/Mörsil/Mattmar in till Östersund. I vårat valprogram har vi lovat att se över detta och se hur trafiken kan förbättras."

Miljöpartiet, Moderaterna, Västjämtlands väl och Fria Norrland har ännu inte svarat på Sandras fråga.

Har du en fråga till dina lokala politiker? Ställ den här