Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget underhåll av skidspåren

Annons

Enligt översiktsplanen så ska "möjligheten att via fot, cykel eller skidor kunna färdas från boendet till skogs- och strövområden utmärka Östersund som friluftsstad."

Bra! Vi som bor på Frösön ser fram emot det. På Östersunds hemsida står det: "Vid Lövsta finns motionsspår, 5, 10 och 15 km som går i småkuperad terräng och slingrar sig fram genom granskogen."

Verkligheten ser annorlunda ut. I flera år har kommunen låtit bli att underhålla spåren. Vid kontakt med ansvariga har man hänvisat till för lite snö, för mycket snö, för blött, för mycket träd och så vidare – hela vintrarna?

Förfallet har fått fortgå under flera vintrar. Pistmaskinerna har gått till skidleken och Ladängen.

Man skyller även på markägarna som inte tar undan nedfallna träd. Under alla år tidigare har det ordnat sig fint, så varför inte nu? Har markägarna blivit vrånga? Har de över huvud taget blivit vänligt tillfrågade?

Vi som bor på Frösön är nu hänvisade till Spikbodarna för åkvänliga familjespår. En biltur på dryga milen – miljövänligt? Knappast!

Tanken ligger nära till hands att pengarna i stället går till underhåll av skidbackarna och skidstadion. Elitsatsningar går före skattebetalarnas motion.

Vi på Frösön vill också delta i Östersunds satsning på ett aktivt friluftsliv med nära till naturen.

Med stora förhoppningar från

Oss Frösöbor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel