Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inget våld, bara kärlek på Stortorget

Missnöjet mot att ett främlingsfientligt parti tagit sig in i riksdagen har fått det att jäsa bland befolkningen. På fredag ordnas därför en manifestation för mångfald på Stortorget i Östersund.

Mångfald, öppenhet och tolerans är de tre byggstenarna i den manifestation som ska genomföras i Östersund på fredag.

– Studenter, lärare, politiker och till och studentkören ska delta. På vår sida på Facebokk har vi redan drygt 300 namnunderskrifter men jag hoppas på många fler. Hoppas att de 95 procent som inte rösta på främlingsfientligheten kommer på fredag, säger Jasmine Soleymanpur, en av arrangörerna till fredagens manifestation.

Manifestationen är en gemensam front utan politisk tillhörighet. Alla är välkomna.

– Vi vill inte ha en politisk debatt utan visa en gemensam front mot något vi inte stödjer, säger Makan Irani, som också ingår i arrangörsstaben.

Det kommer att bli sång, gatukonst och tal under manifestationen.

– När vi delat ut flygblad på stan med information om fredagens möte har vi märkt att folk är väldigt positiva, säger Jasmine Soleymanpur.

Stortorget i Östersund klockan 17.00 på fredag är det som gäller för den som vill delta.