Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ingrid JO-anmäler sin dotters död

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktade kritik mot landstinget då Ingrid Jonssons 22-åriga dotter skickades hem från akuten och dog. Nu anmäler Ingrid IVO till Justitieombudsmannen.

Det uppmärksammade fallet med 22-åriga Louise Johansson som avled efter att ha skickats hem från akutmottagningen på Östersunds sjukhus går vidare.

Händelsen granskades av IVO som riktade skarp kritik mot Jämtlands läns landsting för bristande kontroll av verksamheten och för att kravet på god vård inte uppfylldes. Man hade på akutmottagningen inte säkerställt att patienten erhållit en god och säker vård.

Men Louise mamma Ingrid Jonsson är inte nöjd med IVO:s hantering av ärendet. Hon anser att IVO borde ha gått vidare och anmält de båda behandlande läkarna till Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN.

Därför har Ingrid Jonsson nu anmält IVO till Justitieombudsmannen som ska granska ärendet.

Läs även:

Skickades hem från akuten och dog

Louise död utreds av IVO

Sjukhuset får skarp kritik