Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inkompetent rondellbygge på Vallaleden

Grattis alla som åker Vallsundbron/Vallaleden. Vi har fått den mest inkompetent byggda rondellen i Östersund med omnejd!

Åker man från Östersund mot flyget är det en kurva som gör att man nästan ser sina egna baklysen, vilket gör att till exempel en fullastad lastbil med släp inte har någon fart uppför, samtidigt som rondellen lutar så kraftigt utåt mot räcket att ingen vågar köra tvåfiligt av rädsla för att glida in i räcket.

Eller är tanken att man ska det, som i en rodelbana? Plus att själva rondellen ligger så högt upp i korsningen att man ju kör tillbaka en bit för att svänga in mot Vallsundsbron.

Åker man däremot från flyget så är det nedförsbacke, alla kommer med god fart uppifrån.

På den sidan är vägen nästa rak genom rondellen, vilket innebär att det ofta är stört omöjligt att komma in mellan bilarna eftersom de kommer med minst 50 km/tim rakt igenom rondellen med fem meters lucka.

Varför är det inte en skarp kurva på den sidan för att få ned hastigheterna? Varför drog man inte om den delen av Vallaleden och gjorde ett par ordentliga kurvor före rondellen?

Jag förmodar att de inte hann bygga farthindret i år, det tog ju ändå bara ett halvår att bygga två rondeller. För visst är tanken med detta utförande att det ska vara ett farthinder där?

Resultatet av detta "genomtänkta" bygge är värre köer från Vallsundsbron, eftersom det som förr kunde lätta på köerna, stigningsfältet på Vallaleden, inte finns längre.

Det är ju inte ovanligt med köer ända upp på Vallsundsbron nu för tiden, det var ovanligt förr.

Bra jobbat ni som är ansvariga!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel