Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Inlandsbanan måste marknadsföras bättre"

Tågtrafiken på Inlandsbanan måste marknadsföras bättre. Även skyltningen om järnvägsstationerna måste förbättras. Det framförs i ett medborgarförslag i Berg.

I en ökad marknadsföring vill förslagsställaren bland annat se att persontrafiken på Inlandsbanan förs in i Länstrafikens tidtabeller och datorsystem samt att tågtrafiken även ska lyftas fram i lokala annonsblad.

I ett annat medborgarförslag föreslår föreningen Rätan Fiber att kommunen avsätter pengar till bidrag för fibersatsningar runt om i kommunen.

– På detta sätt skulle troligtvis antalet medlemmar öka markant i de olika föreningarna och även byarna lite avsides skulle ges en möjlighet att koppla in sig på fiber, anser föreningen.

I ett tredje medborgarförslag vill flera byar i södra delen av kommunen att ett särskilt råd bildas som får till uppgift att se till att bygdeavgiftsmedlen fördelas på rätt sätt.

Enligt bestämmelserna ska pengarna i första hand användas till att täcka skador orsakade av regleringsverksamheten.

– Vi anser att det är av stor vikt att denna prioriteringsordning upprätthålls. Av lagstiftningen framgår också att det inte är tillåtet att ge bidrag till driftsbidrag, vilket innebär att samma verksamhet inte kan få medel årligen eller vid upprepade tillfällen för att verksamheten ska kunna fortgå, påpekar representanterna för de nio byar som berörts av regleringen av Ljungan.

Folke Jonsson, Hackås, efterlyser i sitt medborgarförslag en upprustning av de äldsta hyreshusen vid Skogsgläntan i Hackås där enligt honom underhållet är mycket eftersatt.