Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inlandsbanans vd om Trafikverkets planer: Visar på deras reträtt från inlandet

– Inlandsbanans satsning står inte och faller med Trafikverkets planer eftersom det inte handlar om de mest utnyttjade hållplatserna.

– Dessa hållplatser utgör inga metropoler i sammanhanget, säger Inlandsbanans vd Peter Ekholm och menar att tågbolagets satsningar inte äventyras av Trafikverkets planer på att dra in vägunderhåll. Däremot tycker han att man ska se Trafikverkets planer i ett större perspektiv.

– Det här visar på Trafikverkets reträtt från inlandet över lag. Kan verkligen en myndighet överlämna skötseln av allmänna vägar till privatpersoner, i synnerhet då det handlar om vägar som funnits länge? frågar han sig.

Ekholm menar att detta är en större fråga, en fråga för hela samhället.

– Inte minst för skogsnäringen, tillägger han.

Elin Lemon, (C) regionråd i Härjedalen, reagerar kraftigt då Trafikverkets planer kommer på tal.

– Detta är absolut inte OK. Det här är frågor som Centern brinner för, det här är ju våra frågor. Här måste det snarast till en dialog mellan kommunerna och de boende, säger Lemon som fick ta del av förslagen så sent som i fredags.

– Här är inte sista ordet sagt, säger Lemon.