Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inlandsbanans vd utnämnd till Årets samhällsbyggare

Under tisdagen den 13 mars mottog Inlandsbanans vd Peter Ekholm utmärkelsen Årets samhällsbyggare på Fotografiska i Stockholm.

Utmärkelsen Årets samhällsbyggare delas ut av Dagens opinion, och i år delades priset ut för första gången. Hållbara, innovativa och långsiktiga insatser inom samhällsutveckling var i fokus under prisutdelningen på Fotografiska i Stockholm.

– Det här är ett bevis på att vi nått fram med vår vision, att vara en dragkraft som utvecklar inlandet till nytta för hela Sverige. Inlandsbanan behövs för att få tillbaka förtroendet för järnvägsbranschen, utveckla våra basnäringar och tillgängliggöra upplevelseindustrin, säger vd Peter Ekholm i ett pressmeddelande.

Dagens opinions motivering till priset var som följer:

I dagens komplexa värld är det en utmaning att kunna se till hela samhällets goda och samhällsbyggaren behövs kanske mer än nånsin. Stora samhällsbyggare har visioner och förmågan att samla aktörer som behövs till att förverkliga dem. Stora samhällsbyggare ser möjligheter och framtid där andra ser granris och rost.

Läs mer: Ordförande för Inlandsbanan får sitta kvar – Östersunds kommun drog tillbaka motion där de krävde hennes avgång