Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inlandsinnovation får ny vd

Riskkapitalbolaget Inlandsinnovation AB får ny vd i oktober, nästan ett år efter att förra vd avsattes från tjänsten.

Annons

Riskkapitalbolaget Inlandsinnovation AB får ny vd i oktober. Det blir Peter Gullander som tillträder posten och ersätter Håkan Berg som varit tillförordnad vd sedan december förra året.

– Det känns som att vi hittat rätt och bra kraft med Peter, som varit i branschen ett antal år. Det känns som att det är rätt profil fös oss i det läge vi står i nu, säger styrelseordförande Wilhelm Geijer.

Det läget innebär att fortsätta öka investeringstakten i regionen, efter ett år med förändringar på personposterna i bolaget. Inlandsinnovations styrelse valde att avskeda bolagets förra vd Gunnar Olofsson i november 2013, då han och styrelsen hade olika uppfattning om bolagets strategiska utveckling.

– Det känns väldigt bra att få till en permanent lösning, säger Wilhelm Geijer.

Senast kommer Peter Gullander från sitt egna företag Yellow Tree Advisors som arbetar med rådgivning inom riskkapitalbranschen. Nu planerar han att bosätta sig i Östersund, där Inlandsinnovation har sitt kontor.