Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inmatningsfel på trav – ATG ersätter

Det var ett manuellt inmatningsfel hos den amerikanska teknik- och totoleverantören United Tote som gjorde att det registrerades insatser på 19,2 miljoner kronor på ett lopp på Östersundstravet den 5 september.

"Utredningen visar också på felaktigheter i ATG:s hantering av händelsen. Vi har därför beslutat att ersätta de kunder som drabbades", säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG, i ett pressmeddelande.

Lunner säger att ATG bröt mot vadhållningsbestämmelserna när man stängde vinstutbetalningen, tog bort insatserna från USA, gjorde en ny vinstuträkning och sedan öppnade vinstutbetalningen.

Kunder med vinnande platsvad i lopp 8 ska hållas skadelösa och ATG betalar ut vinst till det högre platsoddset från de två vinstuträkningarna som gjordes. 89 vinnande vad kommer att få dela på 179 081 kronor.

Läs mer:

ATG svarar på sportchefens frågor

ATG:s vd efter stöten - Jag blir förbannad

ATG:s säkerhetsche vägrar svara på frågor

Spelstöten blev en 18-miljonersbugg