Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin Roos gjorde säsongens andra hat trick – Frösön obesegrade

Frösön är obesegrade fyra matcher in i division 1 och Malin Roos har haft en riktig drömstart där hon gjort totalt sju mål varav två hat trick. Hon dominerade sista perioden mot Ankarsvik där Frösön kunde vinna med komfortabla 6–2.
– Det är riktigt roligt, säger Malin Roos

Annons

Första perioden började lite trögt för Frösön som i och för sig hade det mesta av spelet och dessutom svarade för flest avslut mot mål. Bollen ville inte riktigt leta sig in i buren trots ihärdiga försök. Första perioden blev således mållös för Frösöns del och gästerna var istället först med målskyttet.

– Vi är inte riktigt där i första, men det har varit så för oss, det tar lite tid för oss att hitta vårt spel, men de gör det oerhört svårt för oss också och sätter mycket press, säger Angelica Häreby.

Födelsedagsbarnet Angelica Häreby fick fira dubbelt, 22 år och matchens första mål som till sist blev en seger.

I andra perioden steppade Frösön upp tempot en aning och började hitta spelet sinsemellan.

– Vi gjorde om lite i femmorna och då lossnade det lite, säger Malin Roos.

Här hämtade man ikapp underläget när födelsedagsbarnet Angelica Häreby fick fira dubbelt. Frösön kunde därefter kvittera och andra perioden slutade 2–2.

– I andra gör vi det bättre och vi gör några rotationer för att hitta rätt och det känns som att det släpper där, säger Roos.

Men i sista perioden smällde det bara till, offensivt kunde man smattra in fyra mål samtidigt som man kunde spika igen helt bakåt. Det var Malin Roos som hittade rätt med målskyttet och kunde svara för sitt andra hat trick på fyra matcher. Hon leder både skytteligan och poängligan.

Skytteliga ledaren Malin Roos, 7 mål på fyra matcher varav 2 hat trick.

– Det går bra med poängen nu, men det är laget som gör mig bra måste jag säga, säger Roos och fortsätter:

– Vi spelare riktigt, riktigt bra innebandy och det gäller hela laget.

Frösön som inför säsongen tackade nej till en plats i Allsvenskan är fortfarande obesegrade i division 1.

– Vi har börjat riktigt bra, det var såklart surt i början när vi tackade nej men nu tror jag ändå att det blev rätt beslut så nu får vi istället försöka mogna här ett år till så vi kan göra om det och tacka ja, säger Roos.

Lagsammanhållningen är något som både Roos Och Häreby hyllar.

– Vi är ett riktigt bra lag med fantastisk sammanhållning, vi spelar bra innebandy och har roligt ihop.

IBF Frösön – Ankarsvik BK 6–2 (0 - 1, 2 - 1, 4 - 0)

Målen: 0-1 (17:30) Linda Wiklund, 1-1 (25:36) Angelica Häreby, 1-2 (28:33) Emelie Bårman (Vilma Abrahamsson), 2-2 (38:49) Julia Olsson (Josefine Wahlström), 3-2 (46:20) Malin Roos(Caroline Lövgren), 4-2 (48:08) Malin Roos (Katarina Kjellin), 5-2 (56:25) Malin Roos(Katarina Kjellin), 6-2 (56:47) Josefine Wahlström (Sandra Lindgren).

Skott: 31 - 15 (7 - 4, 12 - 8, 12 - 3)

Mer läsning

Annons