Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jämtlandsderbyt avgjordes i sudden – poängkungen Sundström fick avgöra: "Fruktansvärt skönt"

Frösön var förhandstippade segrare men blev tidigt tagna på sängen av ett Jemtland som tidigt tog grepp om taktpinnen och ledde nästan hela matchen. Trots det lyckades Frösön ta matchen till sudden och där fick Frösöns egen målkung avgöra, 6–5-seger.

Annons

I tv-klippet berättar Simon Sundström(Frösön) och Andreas Kågeman (Jemtland) om matchen.

I minglet på arenan innan matchstart pratades det om att Frösön borde vara självklara vinnare i Jämtlandsderbyt. Det skiljde ändå bara lagen en poäng åt i tabellen och det märktes på spelet. Jemtland tog tidigt ledningen efter knappa minuten. Frösön hade lite mer av spelet och var det mer spelförandet laget men trots det kunde Jemtland utöka till 2–0-ledning innan periodvilan.

– Jemtland var det bättre laget i två perioder, de är hetare än oss till en början även om vi kommer in i det sen, säger Simon Sundström.

Det var en jämn och fysisk match när Jämtlandslagen drabbade samman.

– Vi hade en tydlig game plan som vi lyckades följa bra, säger Andreas Kågeman.

I andra blev betydligt jämnare där Frösön vågade attackera. De sköts dock många bollar över målet och väldigt få på målet. De var nära att ta ledningen flera gånger och målmaskinen Simon Sundström var något genomskinlig i första perioderna. Andra perioden slutade 2–2 och det speglade perioden som var jämn. Jemtland som var det lite mer hårdjobbande laget låg hela tiden nära och vägrade ge tid till Frösön. Något som gav utdelning.

Här åkte kapten Erik Lundin över sargen när matchen hettade till.

Det började även märkas i andra att det började komma fram lite derbykänslor då det blev mer och mer klagomål, ohyfs och sargbygge.

– Det var derbystämning på plan, det tycker jag. Men jag önskar att vi fick göra upp det där själva på planen istället för att de två gulklädda ska lägga sig i hela tiden, det var lite petigt, säger Sundström.

Sista blev perioden där Frösön vaknade till liv och Jemtlands välbyggda matchplan föll isär lite kunde Frösön knappa in. De spände musklerna och höjde tempo en aning. Det räckte inte till tre poäng utan derbylagen fick dela. Matchen avgjordes i sudden och det var Frösöns poängkung som fick ge hemmalaget segern och två poäng.

Frösöns poängkung Simon Sundström fick avgöra matchen i sudden.

– Det var fruktansvärt skönt när det lossnade, folk kan ju läsa, de vet att man ligger där uppe så man vill ju göra mål, säger Sundström.

– Vi tappade i sista fem egentligen och släppte in dem och lät de skjuta från där de inte borde få skjuta och sen gick det som det gick helt enkelt, säger Kågeman.

– Det känns surt. Vi spelade väldigt bra men det var jämnt, det kunde ha gått åt båda hållen.

Frösön - Jemtland 6–5 (0–2,2–2,3–1,1–0)

Målen: 0–1 (1.27) Kristoffer Lövgren. 0–2 (19.58) Tommy Nordbakk 0–3, (20.18) Sebastian Blomstrand, Henrik Karlsson 1–3 (23.01) Daniel Ringbert, Calle Lindmalm 2–3 (29.55) Linus Bertmar, Christer Eriksson, 2–4 (33.39) Joakim Kramer, Sebastian Blomstrand, 3-4 (44.45) Simon Sundström, Krille Eriksson, 3-5 (46.37) Joakim Kramer, Jocke Starkman, 4-5 (48.43) Fabian Fredriksson, Henrik Grundström, 5-5 (56.51) Daniel Ringberth, Erik Lundin, 6-5 (63.40) Simon Sundström, Fredrik Dahlin.

Skott 20-21

Mer läsning