Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny seger för Jemtland – som är obesegrat i tvåan

Jemtland fortsätter att övertyga i innebandytvåan. Mot Alnö blev det en ny seger och dessutom med ackuratess; 14–4 hemma i Torvalla Sporthall.

Annons

Jemtland vann sin tredje match i höst och ser ut att gå en bra säsong till mötes.

I en haltande tabell förstärker Jemtland sin placering strax under kvalstrecket, dit tvåan, trean, fyran och femman går.

– Jag har inte läst på i detalj, men jag tror att seriesegraren flyttas upp till division 1 och att de fyra lagen därefter får spela kval, säger tränaren Gunnar Palm.

Hur högt upp i tabellen är det rimligt att ni kan sikta mot?

– Svårt att säga, men topp-5 borde vi kunna nå. Vi har många spelare i träning och bra fart. Det brukar vara en bra grund att ha för att lyckas. Men man behöver ha bollstuds med sig också.

Gunnar Palm och hans spelare är inte helt nöjda med startsvängen i serien. Trots att man är obesegrat finns det mer att hämta ut.

– Den jobbigaste biten för oss är alla matchuppehåll. Det blir så hackigt och vi får ingen rytm. Det märktes nu mot Alnö där spelarna var rostiga i början. Men från och med nästa omgång kommer vi att spela åtminstone en match per helg fram till jul, menar Gunnar.

Nästa omgång, ja. Den blir kanske något av årets höjdpunkt för Jemtland. Derby mot Frösön. Dessutom i Nya Sporthallen. Historiens första innebandyhelg i den nya arenan.

– Jag tror att båda lagen kommer att tillhöra övre halvan. Det är en ganska jämn serie och det går inte att ställa ut skorna mot något lag.

Lördagen 12 november blir en riktig innebandydag i Nya Sporthallen. Då ska även Frösöns damer spela i division 1 – tidig seriefinal mot Hudik/Björkberg.

Matchfakta

Jemtland-Alnö 14–4

3–1, 6–1, 5–2

Mål Jemtland: Niklas Karlström 4, Joakim Kramer 3, Markus Rud 2, Andreas Kågeman 2, Joakim Starkman, Tommy Nordbakk, Jacob Johansson.

Mer läsning

Annons