Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inrätta ett Jämtlands Hall of Fame

Efter 14 år i USA, så följer jag ännu dagligen vad som händer och sker i Sverige i allmänhet, och i Jämtland-Härjedalen i synnerhet. minst 90 procent av mina Facebookvänner är fortfarande från Jämtland och Härjedalen.

Sedan ett par år tillbaka har jag funderat mycket över vad jag saknar mest från Jämtland. Det är klart att man saknar personlig och daglig kontakt med både familj och goda vänner. Men det finns ju telefoner, och Skype ...

Men JH har också en anda och livskvalitet, som är ojämförlig, och inte finns någon annanstans där jag till dags dato har satt mina fötter.

Det är lätt till att tiden rinner iväg, och vi glömmer vilka människor som betytt lite mer för utvecklingen av den här andan och livskvalitén. Och hur de lyckades driva och utveckla till vad som är i dag.

Jag tror det är viktigt att man ibland tittar tillbaka och analyserar hur det blev som det blev, ur positiv bemärkelse.

Driftiga, initiativrika och innovativa personer har gjort både stora och små saker möjliga. Allt från att driva små lokala kampanjer om hur man förespråkar byggandet av en Vallsundsbro, att utveckla Östersund till ett världscentrum för Skidskytte, eller varför inte skapandet av nya arbetstillfällen inom industri och näringsliv i hela länet.

Det är viktigt för framtidens människor att veta hur det gick till, och vilka människor som gjorde slitgörat. För slitgöra kommer att krävas i framtiden också.

Det står i dag en av Sveriges mest unika byggnader mitt i Östersund, Rådhuset, som är en historisk signatur för staden.

Vad vore inte bättre än att avdela en liten del av byggnaden till ett Jämtlands Hall of Fame, JHoF, där man bevarar minnet av jämtar, som varit speciellt betydelsefulla för kultur, idrott, näringsliv etcera.

Det vill säga de som stannade hemma och "drog slipstenen".

Hur detta skulle administreras överlåter jag till de "driftiga, initiativrika och innovativa personer", som åtar sig att sjösätta projektet Jämtlands Hall of Fame.

Ps. Behöver inga pengar, men skicka gärna mera messmör ...

Per A

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel