Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Inredning med magkänsla

I Brattland strax utanför Åre bor Katrin Holmgren.

Här driver hon sin inredningsbutik 76 Kvadrat.

En satsning som hon startade efter många och långa funderingar.

Annons

– Jag var verkligen jättetveksam . Skulle det gå att starta eget 45 år gammal och dessutom i den egna villan, säger Katrin Holmgren.

Det var för nio år sedan butiken startades. Innan dess hade Katrin jobbat på hotell i Åre.

– Men det förändrades på arbetet och jag började fundera på vad jag skulle syssla med. Arbetet inom hotellbranschen innebar en hel del inredningsjobb och min kloke man Olof tyckte att jag skulle satsa på ett eget företag. Han menade att jag efter att så många år hjälpt andra skulle satsa på mig själv, säger Katrin Holmgren.

Makarna bor i ett stort 70-talshus i Brattland. Tidigare hyrdes undervåningen ut men när företaget skulle starta fick de 76 kvadraten användas som butik.

– Jag är intresserad av inredning men aldrig trott att jag skulle jobba i branschen. Mamma säger att jag alltid haft det här intresset. När vi var små bakade min lillasyster medan jag sydde gardiner,säger Katrin Holmgren.

Efter fem år hade verksamheten gått så bra att man byggde ut. Därför heter företaget numera + 76 Kvadrat .

Varorna i inredningsbutiken är varierande.

– Jag åker på mässor och så men har svårt att bestämma mig så det blir en blandning av väldigt många olika stilar. Budgeten är knapp men jag går på min magkänsla. Jag tror dessutom att det är en fördel att ha ett brett sortiment Det är spretigt men det är jag också. Här ska man kunna köpa allt från en present för en hundralapp till en vacker stol för några tusenlappar, säger Katrin Holmgren.

Trenden när det gäller inredning är just nu att blanda olika stilar så här har Katrin träffat helt rätt.

– Hon är otrolig när det gäller att skapa harmoni i butiken. Varenda gång jag är hit ser det annorlunda ut. Det är hela tiden nya miljöer, säger trogna kunden Ylva Drevenstam Lindh.

Kunderna kommer mest från Jämtland och Västernorrland men också många av de som har fritidshus i Åre kommer in när de är på besök.

– Jag är beroende av de bilburna turisterna. Många har inte hittat hit än men de som gjort det har blivit goda vänner, säger Katrin Holmgren.

Bästa marknadsföringen menar hon är att bygdens folk tar med sig gäster och vänner på utflykt till butiken.

– Ekonomin har blivit bättre år från år och nu har jag också öppnat en filial i Storlien, säger Katrin Holmgren som har stora förväntningar på framtiden.

– Det byggs mycket och när det gäller yngre är intresset för inredning stort. Roligt är att unga killar är lika intresserade som tjejerna, säger Katrin Holmgren.