Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Centerpartiet vill satsa 4 miljarder mer än regeringen på tågtrafiken – Lööf: "En av våra allra viktigaste satsningar"

Under Centerpartiets stämma i Malmö avslöjade Annie Lööf att partiet föreslår fyra miljarder kronor mer än regeringen till drift och underhåll av regionala järnvägari budgeten för nästa år skriver SVT Nyheter.

Annons

– Det är en av våra allra viktigaste satsningar, sa partiledaren under stämman.

Enligt Omni meddelade hon även att partiet vill satsa 1,3 miljarder mer än regeringen på bättre havs- och vattenmiljö samt sänka skatterna för både pensionärer och de som jobbar.

Centerns partiledare Annie Lööf inledningstalar på partistämman i Malmö.

– Vi måste ha en politik i Sverige som tar ansvar för miljön. Det är självklart för oss, det är framtiden. Därför ska vi satsa på tåg, säger Annie Lööf enligt SVT.

Enligt Centerpartiet föreslås satsningen på utbyggnad av tågtrafiken för både miljön och jobbens skull. Under sitt öppningstal meddelade partiledaren att hon inte tänker tillåta någon rasism.

– Vi ska fördöma hatet och vägra köpa deras svartmålning av andra människor. I oss möter extremismen, terrorismen och resismen en motståndsrörelse som inte viker sig och aldrig någonsin ger upp, säger hon.

Annie Lööf uppmanade enligt Svenska Dagbladet centerpartister att driva på för att hålla ihop Sverige och talade om segration, klyftor och kriminalitet.

– Det är den klyvningen av Sverige som många blundar för, sägr hon.

Läs även:

Fler nattåg till och från Jämtland

Nattåget tillbaka: ”Fantastiskt, många har varit med och lobbat för detta”

Mer läsning

Annons