Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duo greps misstänkta för misshandel av två poliser i Örebro

En misshandel av två civila poliser ledde till en omfattande polisinsats i Örebrostadsdelen Rosta på måndagskvällen. Två unga män, en 17-åring och en man i 25-årsåldern, greps, misstänkta för bland annat våld mot tjänsteman.

Annons

Klockan 20.22 på måndagskvällen får SOS ta emot flera samtal om en pågående misshandel i Örebro.

Det visade sig vara två civila poliser som utsatts i samband med att de skulle kontrollera två personer som kom springande. De två poliserna hade fått ta emot flera slag, och även sprayats med färg, och fick efter händelsen uppsöka sjukhus.

Flera polispatruller var på plats sedan två civilpoliser misshandlats och en misstänkt låst in sig i en lägenhet.

– Det verkar som polis har kommit till platsen och avbrutit något, och sedan blivit väldigt ansatta, säger Johan Wallenius, befäl vid Örebropolisen, vid 21:40-tiden.

En stor polisinsats inleddes efter händelsen och en 17-åring greps, medan en man i 25-årsåldern barrikaderade sig i en lägenhet. Men efter en stund kunde även den andre mannen gripas.

De två poliserna kunde lämna sjukhuset under natten.

– De är inte allvarligt skadade, men den ena har fått ta emot knytnävslag i ansiktet, den andra en avvärjningsskada i handen, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl.

Den äldre av de två gripna anhölls av åklagare, misstänkt för våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman. Den yngre mannen misstänks för våldsamt motstånd och förgripelse mot tjänsteman och frigavs efter förhör.

– Förgripelse handlar om att de ska ha sprayat färg eller liknande på poliserna, säger Jan-Åke Sjöström.

Mer läsning