Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alla måste hålla distans!

Jag hör och läser dagligen om människor som känner sig begränsade på grund av smittorisken för corona. Tänk om alla kunde hålla distans och hosta/nysa i armbågsvecket! För övrigt räknas det som symptom och då ska man hålla sig hemma.

När jag är i mataffären stöter jag nästan alltid på unga odödliga som inte tar någon hänsyn alls. Tänk om ni kunde lyfta blicken från telefonen och väja lite så man hann flytta sig undan.

Om alla skötte sig så skulle man kunna gå och handla även annat än mat, gå på loppis eller ta en fika på stan eller något annat som är trevligt.

Man bör också skänka sjukvården en tanke; snart är det jul och då kommer hemvändare, stugägare och turister till fjällanläggningarna. Då blir det bilolyckor, skidolyckor och en massa andra olyckshändelser som ska belasta sjukvården. Då får man hoppas att inte coronafallen ökat alltför mycket.

Smittan kommer vi att få leva med länge, kanske för alltid. Vi vet ännu inte hur effektivt ett vaccin blir. Immunitet tror forskarna håller i sig kanske ett halvår, det innebär att de som varit sjuka kan bli det igen.

Vi måste alla tänka oss för och respektera social distans. Tvätta händerna och sprita är livsnödvändigt för oss alla.

Östersundsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel