Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alliansen repeterar sina ”satsningar” på skolan tills de blir en sanning

I dag kunde vi läsa i ÖP att Alliansen, trots corona-pandemi och sannolikt skakig ekonomi som påföljd för kommunen, tänker genomföra de ”skolsatsningar” som de utlovat.

Debatt: Alliansen fortsätter att satsa på skolan i Östersund (26 maj)

Bland de här ”satsningarna” finner vi exempelvis renoveringskostnaden för Internationella Engelska skolans ankomst vars nota kommer att sluta på lite mer än 100 miljoner kronor i kostnader. 

Då ska vi inte glömma att siffran från början var 60 miljoner, men som efter tafflig initial beräkning kommer att landa på nästan det dubbla.

Kommunala skolan tappar 20 miljoner: Nu väntar nedläggningar i centrala Östersund (27 maj)

Och de har ju faktiskt inget val. Att bromsa eller att inte genomföra vissa löften är ett ganska stort nederlag för partierna. Brutna vallöften är något som kommer att bita dem i häcken vid kommande valdebatter.

Att hitta och peka ut icke genomförda vallöften är nämligen väldigt lätt och roligt för oppositionen. Då väljer man hellre den andra vägen, att lämna en förmodad katastrofekonomi för andra partier att reda upp om omvalet inte resulterar i Alliansdominans.

Det är inte första gången de skryter om de ”satsningar” de gör. Och det finns naturligtvis en poäng med att göra så här. Repetera, repetera, repetera någonting tills det blir en sanning, utan att det nödvändigtvis behöver vara det.

Lägg även till att det finns en otroligt passiv opposition, som låter Alliansen stå helt emotsagd med det luftslottet de byggt.

Strategiombudsmannen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel