Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Alliansen: Vi säger nej till ÖFK av respekt för hur skattemedel hanteras

Artikel 9 av 28
Krisen i ÖFK
Visa alla artiklar

Annons

I måndags blev den politiska kommunledningen i Östersund kontaktad av ÖFK med anledning av klubbens akuta likviditetskris.

Frågan, som skulle besvaras samma dag, gällde huruvida kommunen kunde vara en del av den räddningsplan som man arbetade med. Det skulle ske genom att kommunen återupptog sponsringen av ÖFK och dessutom förskotterade tre års sponsring.

Svaret blev nej.

Kommunala skattepengar kan inte gå in i ett räddningsprojekt vars detaljer eller möjligheter att lyckas vare sig kan beskrivas eller värderas.

Till det ska läggas den uppenbara tillits-problematik som finns mellan kommunen och klubben och som grundar sig på bristande öppenhet och transparens från klubben mot kommunen och allmänheten.

Mot den bakgrunden är det också olyckligt att representanter för ÖFK nu beskriver frågan om ÖFK:s räddningsplan som ”politisk”. Det är den inte på något sätt. För vår del finns det ingen politisk inställning till ÖFK. Vårt ställningstagande handlar om hantering av och respekt för skattemedel.

För Alliansen i Östersund:

Bosse Svensson (C), Pär Jönsson (M), Stephen Jerand (KD), Pär Löfstrand (L)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel