Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ändra beslutet om Myhrbodarna!

Artikel 7 av 11
Turerna kring fäbodvallen Myhrbodarna
Visa alla artiklar

Annons

När ändrar Krokoms kommun beslutet att på märkliga grunder stänga anrika fäboden Myhrbodarna i Valsjöbyn?

Varken ansvariga tjänstemän eller politiker verkar begripa att denna fäbod drivs likt en fäbod gjordes för 100-150 år sedan, och då måste man kunna läsa mellan raderna i diverse regler som finns.

Att servera våfflor, hjortronsylt och kaffe och att i mindre skala sälja till exempel hemkärnat smör, det har man gjort där i flera decennier, ingen har blivit sjuk!

Den fantastiska Anita Myhr som driver Myhrbodarna gör ett kanonjobb och tusentals människor har besökt denna fina och vackra fäbod med sin bedårande utsikt.

För egen del har jag besökt Myhrbodarna i mer än 30 år, ibland flera gånger samma år, i samband med att jag och några vänner brukar fiska i området och i Norge. Myhrbodarna är Krokoms kommuns enda riktiga sevärdhet och den stänger kommunen på grundlösa riktlinjer.

Jag jobbade före min pensionering för Centerpartiet i 34 år, varav de sista 8 åren som kommunalråd i Uppsala, och ur centerpartistisk synvinkel är det många frågetecken kring stängningen. Det är även bedrövligt ur småföretagares och kvinnors synvinkel – en duktig kvinna sliter nästan sliter ihjäl sig för bygden för att människor ska få en upplevelse men får ett slag i skallen genom kommunens beslut.

Ändra beslutet omgående så att Myhrbodarna kan besökas även 2020 och många år till.

Lars O Ericsson, f d kommunalråd för Centern i Uppsala

Lars Göran Ståhl, Oscar Ståhl, Olle Ståhl, Enköping

Thor Whal, Motala, Jan Ramsell, Knivsta, Rickard Arfwidsson, Knivsta, Bjarne Skoglund, Östhammar, Magnus Östlund, Vavd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel