Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ändra er om ekobyn!

Jag är en av dem som vill bo i JLK ekoby . Jag är konstnär och bor i Östersund sedan två år tillbaka då jag flyttade tillbaka efter att bott 40 år i Stockholm.

Det jag uppskattar i stan är närheten till allt, det är lätt att gå och cykla dit en ska. Naturen finns runt omkring.

Jag bor i en dyr hyresrätt och följer vad som händer på hyresmarknaden för att hitta något som passa mig bättre, vilket inte är särskilt kul då byggandet följer samma mönster över allt. Därför blev jag förtjust när jag fick veta planerna på en ekoby i stan. Jag anmälde mitt intresse då jag är övertygad om att det måste bli framtiden.

Framtiden är här nu! Ekologiskt hållbart samhälle där vi bor, odlar och har kontakt med grannar är hälsa.

Att bygga lokaler för kultur och konst redan från början i projektet är nödvändigt för att vi ska må bra, det har många förstått den senaste tiden när vi har fråntagit en så livsnödvändighet. Att det dessutom är ett forskningsprojekt måste vara ett bonus för kommunen som säger sig värna om miljön.

Dessutom blir inte byn en ö utan ska vara öppen för alla att ta del av i form av till exempel höstmarknad med mera.

Jag kan inte förstå att man säger nej till platsen på grund av dålig luft. Jag bor i närheten och har inte känt någon lukt och mina promenader går längs med vattnet flera gånger i veckan. Dessutom finns redan bebyggelse närmare än där ekobyn ska ligga.

Framtiden är här, vi behöver förändra hur vi lever, vara kreativa, hitta nya sätt att umgås , hitta lösningar när det gäller miljötänk, hjälpa varandra från isolering då en sitter ensam i var sin lägenhet. Då kan en ekoby vara en början till ett nytt tänkande.

Så snälla politiker låt inte tiden gå, titta närmare på detta fina projekt och ändra er.

Elin Ståhl, konstnär

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel