Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Anhörigvårdare i Östersund kan få stöd och avlastning

När en människa blir sjuk och/eller tappar förmåga är det ofta anhöriga som står för en stor del av vården och omsorgen. I Östersunds kommun uppskattar vi anhörigas insatser väldigt mycket. Kommunen erbjuder många olika aktiviteter som stöd till anhöriga, för kunskapsutveckling och energipåfyllning:

• Anhörigkurator och anhörigkonsulent som ger stöd till den som behöver. 

• Demensteamet som utbildar anhöriga i demens, demenssjukas beteenden och ageranden som fungerar. 

• Korttidsplatser för personer över och under 18 år, så att anhöriga får vila under ett eller flera dygn.

• Anhöriggrupper till anhöriga inom funktionshinder, psykisk ohälsa samt demens. 

• Dagverksamhet för personer med demens eller kognitiv svikt, öppen avlastning i form av drop in (inget biståndsbeslut behövs). 

• Elva mötesplatser runt om i kommunen erbjuder olika aktiviteter, bland annat fika och underhållning till låg kostnad varje vecka. 

Vi hoppas att både medborgaren som är sjuk eller i stort behov av omvårdnad och dennes anhöriga använder sig av möjligheter till stöd, råd, samvaro och avlastning. 

Inför jul bjuder kommunen anhöriga på adventsfika på anhörigkafé 14 december. Kontakta kommunen för anmälan och mer information. 

Tack alla anhöriga för alla värdefulla insatser ni gör! 

Mona Modin Tjulin (S)

ordförande vård- och omsorgsnämnden

Magnus Rönnerfjäll (C) 

vice ordförande 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel