Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är kommunallagen okänd för Ragundas borgerliga styre?

Det är inte lätt att manövrera sig fram mellan ministerstyre, laglighetsprövningar och andra olagligheter. Fråga det borgerliga styret i Ragunda med Centerpartiets kommunalråd i spetsen, efter alla turer inför kommunfullmäktige 21 november.

C i Ragunda vill sälja fastigheter för att rädda ekonomin – S kritiska till ofärdig budget (13 november)

Som ledamot i både kommunstyrelse (KS) och kommunfullmäktige (KF) blir man konfunderad när det klockan 9.25 kommer mejl om att det blir extra KS 21 november.

Men? Har det borgerliga styret glömt att ett extra KS genomfördes 5 november? Jaha, det gäller svar på en laglighetsprövning - ja, det är ju att betrakta som akut, så okej då.

Nej - det är det hårt kritiserade budgetdokumentet som ska behandlas, men det är ju inget att betrakta som akut, det säger ju kommunallagen klart och tydligt hur det ska hanteras.

Klockan 14.10 meddelas via mejl att borgerligheten återfått minnet att extra KS genomfördes 5 november, extra KS ställs in!

Det kommer dock att bli senare, men kommunalrådet återkommer om detta (om han kommer ihåg det). Ny på jobbet? Efter snart elva månader i styrande position, och tidigare många års erfarenhet av politiskt arbete, kan väl ändå inte kommunallagen vara okänd.

Det finns dock ett litet aber – man måste läsa i den och ibland kanske till och med söka hjälp av kommunens tjänstemän.

Dock verkar det ta emot för det stora flertalet inom borgerligheten att ta den hjälpen, det verkar inte bara gälla i Ragunda kommun.

Lennart Skoog, ordförande Socialdemokraterna i Ragunda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel