Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Är verkligen den nya arbetstidsmodellen i regionen rättvis nu?

Maria Söderkvist, hälso- och sjukvårdsdirektör i regionen, du säger i Dagens Medicin att du är medveten om att de slopade arbetstidsmodellerna lett till missnöje men på andra håll finns det medarbetare som tycker att det blivit bättre.

Jag ställer åter frågan till dig, frågan jag ställde under mötet du hade med personal från akuten för flera månader sedan, men av oklar anledning inte ville svara på, eller som du sa: ”Det kan jag inte gå ut med”: Vilka enheter är nöjda med de slopade arbetstidsmodellerna?

Insändare: Sjuksköterska: Nu slutar jag på akuten – det tog stopp när vi skulle jobba fler timmar med lägre lön (29 maj)

Du måste ju kunna svara på vilka som är nöjda? Eller är det sekretessbelagt? Då borde du inte heller berätta i media vilka enheter som är missnöjda.

Du hävdade att det var orättvisa som låg bakom att fungerade modeller sades upp och inte ekonomi. Är vi nöjda nu? Och helt ärligt Maria, är modellen rättvis nu?

Arbetstiderna förlängs inom regionen – hundratals anställda berörs: ”Helt fel väg att gå” (29 januari)

Du säger även i Dagens Medicin ”har man en gång retat upp medarbetare så är det svårt”. Att reta upp medarbetare kanske inte är en egenskap som en ledare borde ha. Jag tror att ditt skepp har seglat, du kommer aldrig att lyckas få med dig personalen. För mycket att redan blivit förstört och det är inte covid-19:s fel.

Och det är synd att du inte lyssnar på personalen när de försöker göra sig hörda. För vi är oroliga hur vården ska bedrivas i höst, men vad vet vi? Det är ju bara vi som förlorat kompetenta kolleger. Men de är ju ersättningsbara!

Stefan Sandman, ledningssjuksköterska på akuten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel