Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Åren går men inget händer med Körfältsskolans utemiljö

Jag är tillbaka på min arbetsplats, Körfältsskolans grundsärskola, efter semestern.

Jag står och tittar mot Engelska skolan och ser hur dess utemiljö växer fram. Flera personer är där och jobbar med att installera utmanande klätterställningar i olika svårighetsgrader och anlägger konstgräsplaner. Allt ser så där spännande och inbjudande ut, lockande.

Så vänder jag blicken och tittar på vår egen skolgård. Jag ser en mycket sliten gammal klätterställning som är totalt missanpassad i relation till våra elevers behov. Vi ska visst få lite färg till den nu, så att vi kan piffa till den.

Jag ser också den lilla asfalterade vägen som löper över gården, där eleverna cyklar och förflyttar sig i sina rullstolar eller med sina rollatorer. Den är gropig och till och med avgrävd på något ställe. Vi har länge velat ha den åtgärdad, det är så mycket lättare att förflytta sig på ett jämnt underlag.

Åren går … ingenting händer. Nu går det bara särskoleelever på Körfältsskolan, helt segregerade. I en egen värld. Mellan världarna går ett staket.

Linda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel