Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att få lite pepparkakor till förskolan känns som ett hån!

Tack Hans Lindeberg för din krönika ”Är pepparkakor till lucia det viktigaste vi har att prata om på förskolan?”.

Du sätter ord på det jag som förskollärare i Östersund känner och tycker. Det blir inga starka reaktioner på allt ni skriver om nedrustningen i förskolan som sker, men när barnen inte får pepparkakor – då blir det reaktioner i hela landet.

Som du skriver har ni rapporterat och skrivit om dålig arbetsmiljö, stress, ökat sjukskrivningstal, för små och slitna lokaler, stora barngrupper med mera utan att någon bryr sig (så känns det i alla fall).

Vi jobbar och sliter med knappa resurser, trollar med knäna ibland. Ändå kan vi inte på långa vägar uppfylla alla barnens olika behov av stöd, utveckling och lärande.

Vi har en läroplan att följa, kommunen begär utveckling av verksamheten men drar ner på resurserna. Det är många år sedan vi fick löfte om mindre barngrupper, men än syns inte skymten av det. Arbetskläder och skor för alla olika väder får vi köpa själva (vi är ute varje dag).

Ja, ibland känner jag mig ganska uppgiven. Att då få lite pepparkakor till lucia känns som ett hån. ”Ge dem lite pepparkakor så blir de nöjda, man blir ju snäll av pepparkakor.”

Men för barnens skull kämpar vi på, det är så vi gör vi som jobbar för människor.

Förskollärare i Östersunds kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel