Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Att sälja bostäder skapar ännu mera problem

Hur tänker egentligen Region J/H? Att sälja sina bostäder till en annan aktör är ingen bra idé för en region som har problem att få personal som vill jobba här i regionen. Att ha lägenheter att kunna erbjuda är ju en fördel, framförallt i en region där det är en extrem brist på personal.

Att sälja 400 av sina 470 lägenheter kommer bara skapa ännu mera problem. Jag var in och kollade lite siffror, från 2013 dock men ändå, Landstingsbostäder Jämtland AB går med vinst, varför ska man då sälja?

Att sälja kommer att ge en klumpsumma att minska underskottet med, ja det är ju bra, men i en region som verkar ha problem med ekonomin så kommer de snart att sitta där igen! Man kommer ju sitta i samma situation snart igen. Vad ska man hitta på då? Sälja sjukhuset eller? Skulle inte tro att det skulle funka, tyvärr.

Att ha bostäderna är en fördel också för att läkarkandidater från Umeå väljer Östersund som studieort, precis som jag själv! Det kommer ju inte göra saken lättare för de kommande studenter och de som vill flytta inom lanstingsbostäder.

Vi bor i en stad med EXTREM bostadsbrist, liknande den som är i Stockholm. Studenter köper inte lägenheter och att söka inom Östersundshem är svårt, framförallt om man inte står i bostadskön!

Som sagt, det är bara galenskap att sälja sitt bestånd av lägenheter i Region J/H, det stjälper mer än hjälper i längden!

Läkarstudenten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel