Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Att ta studenten är mer än att ha roligt och festa

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Hej alla ni som ska ta studenten snart! Jag är så glad för er skull – ni har nu avslutat en del av era unga liv och ska kliva in i början på det så kallade vuxenlivet, och ni vill göra det med glädje och många fester.

Studenter i hundratal i Österängsparken kunde inte stoppas av polisen: ”Vi har inte verktyg för det” (8 maj)

Jag förstår det, och ni skulle kunnat göra det om allt hade varit som vanligt! Men det är inte som vanligt i världen just nu; det finns ett elakt och orättvist virus som stoppar allt roligt.

Och att ta studenten betyder mer än att ha roligt och festa – det betyder ta ansvar för ditt och andras liv. Det håller inte att säga ”jag tillhör inte en riskgrupp”. Nej det kanske du inte gör, men hur är det med dina föräldrar, dina vänners föräldrar, dem du möter på affären, på bussen, i trappan, med mera?

Att festa i Österängsparken och vara nära dina vänner kan bli ödesdigert för dem du möter dagen efter, så ta ansvar och håll avstånd.

Det går att fira när det här viruset är under kontroll, och om du tar ansvar nu så kan alla vara med och fira. Unga kan faktiskt också drabbas hårt av viruset.

Anki

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel