Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Barn blir stressade i för stora grupper

Barnkonventionen blir lag 2020. Politiker och tjänstemän som lägger fram förslag måste ta hänsyn till barnens bästa innan beslut tas.

Det borde väl också vara så att politikerna ska följa Skolverkets rekommendationer när det gäller antal barn i våra förskolegrupper, om man nu ska se till barnens bästa.

I dag vet vi genom aktuell forskning att många av våra små barn blir stressade av att vistas i stora barngrupper, och det i sin tur påverkar hjärnans funktioner, vilket kan få förödande konsekvenser för framtiden.

Många barn vistas 45–50 timmar i veckan på våra förskolor. Alla barn har rätt att vistas i lugna trygga miljöer som ger goda förutsättningar till utveckling. Tyvärr ser inte verkligheten ut riktigt så.

Tillsammans är vi pedagoger och föräldrar starka. Nu kämpar vi för våra barn och barnbarn och ser till att lagar och rekommendationer följs.

Anki Norrby

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel