Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bedrövligt skötta skidspår i Odensala och Torvalla

När man läser Östersunds kommuns hemsida och deras skryt om 89 kilometer välpreparerade skidspår så blir man förvånad och förbannad. Ni upplyser inte om att det gäller bara norr om E 14. 

Odensala elljusspår, söder om E 14, och anslutningsspåret till Torvalla, är bedrövligt skötta, trots att det är i de bostadsområdena som flest skolor och förskolor finns.

Ska vi fortsätta hoppas på att det flyttar hit färdiga längdåkare och skidskyttar som håller liv i namnet Vinterstaden Östersund? Nej, ge våra egna ungdomar förutsättningar att åka skidor i närområdet.

Man blir ledsen när man ser en förskoleklass hålla sina olympiska spel på en gång- och cykelvägs korsning i Torvalla på grund av obefintliga spår. Hur roligt är det för dem som ska föra skidsporten vidare?

På hemsidan står att det är så besvärligt med anslutningsspåret till Torvalla för att snömängden från gång- och cykelvägen tränger ut skidspåret. Det är inte sant – spåret går från 10 till 30 meter som närmast från cykelvägen.

Hur tänker ni göra nu för att rädda sportlovet för de ungdomar som inte har råd eller lust med en fjällvistelse? Offra en halv dag med en riktig pistmaskin på spåren i Odensala och Torvalla, för de saknar grundpreparering och hänger i luften utan stavfäste.

Den utrustning ni har använt i vinter söder om E 14 hör till en svunnen tid. Ni har lagt spåret på samma sida hela vintern i stället för växelvis, som spårpersonalen gjorde förut för att få en planare yta, och det påverkar även prepareringen!   

Rebellen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel