Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Behöver vi fortfarande ha kön och andra indelningar?

Varför har människan hittat på definitionen kön? Behöver vi ha den uppdelningen? Vi är ju alla olika. Varenda en av oss är unik och ingen annan på hela jorden lik även om alla är släkt och har 99,9 procent lika genom.

Behöver vi ha och bry oss om kön? Varför har och fortfarande håller på och delar in människor i olika grupper? Människan är väl för komplex för det? För vi har ju både en massa likheter och olikheter med alla. Precis alla på hela orden.

Det är väl bättre vi ser människor och lär känna dem, vilket ju inte görs genom kön, könsidentitet, sexuell läggning, ålder, födelseplats, var de bor, utseende, hur de pratar. Det som säger något om en person är väl dess intressen, handlingar, vad den gillar, inte gillar?

Det bästa är väl om vi delar in oss själva och andra i så få grupper eller fack som de bara går, då det oftast är så fördomsfullt, generaliserat och förenklat för att stämma.

En värld, ett folk och en familj där vi alla är och tillåts vara (så länge vi inte skadar, lurar och/eller utnyttjar någon/något eller oss själva) sig själva fullt ut hela livet.

En för alla och alla för en. Enade vi stå - splittrade vi falla!

#oneworld

One world

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel