Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Behöver vi mer av blod, skräck och tårar?

Annons

Tack gode Gud! Halloween över! Behöver vi mer av blod, skräck och tårar? Är det inte tillräckligt med vad det verkliga livet bjuder på runt om i världen?

Ett år satt när jag satt hemma och sörjde nära och kära som nyligen hade lämnat mig, knackar det plötsligt på ytterdörren. Jag öppnar och möts av två skelett. De utklädda barnen såg på mig att jag var ledsen. Det var inte roligt, vare sig för dem eller mig.

Alla önskar sig inte ”bus eller godis” under allhelgonahelgen. Inte annars heller.

Visst kan det vara förlösande för unga att utmana sina inre rädslor genom att spöksminka och klä sig i skrämmande utstyrsel. Men bespara de mindre barnen dessa upplevelser. Många kan bli förvirrade, skrämda, otrygga och drabbas av otäcka mardrömmar.

På dagis och förskolor finns barn som kommer från krigszoner där avhuggna fingrar inte är nygräddade goda kakor, utan just avhuggna fingrar.

Personalen för de minsta inom barnomsorgen, fortsätt att visa på glädje i dans och sång från jordens alla hörn. Ni är så bra på att sprida kärlek och värme. Skippa det som är skrämmer. Fortsätt med allt positivt – det vi fokuserar på växer.

Anna-Sofia Persdotter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons