Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Beklämmande av förre sjukvårdsdirektören

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

Beklämmande att läsa vårdföretagaren och f d sjukhusdirektören Kjell Jönssons insändare.

Insändare: Förre sjukhusdirektören: Man häpnar över kravet på att stänga liftsystemen i Åre (26 mars)

Han ondgör sig över en ansvarskännande lokal sjukvårdschef som insett det ytterst tveksamma i beslutet att inte med alla medel begränsa den ansamling av folk, varav många från Sveriges nu mest coronavirusdrabbade område, som i påsktider brukar samlas i de tämligen snäva ytor som finns vid landets fåtal skidorter, och där sjukvårdsresurserna i vanliga fall är mycket begränsade. Dock knappast på grund av den person som Jönsson gör ansvarig för detta i sin insändare.

Svårt att förstå Jönssons syfte. Mitt är dock att i varje fall på något sätt försöka bidra till att minska spridningen av detta fruktansvärda virus.

Förstår mycket väl att en stängning av aktuella skidanläggningar medför ett stort inkomstbortfall för deras intressenter, och då kanske främst Skistar. Enligt min mening borde det dock vara ett acceptabelt sådant i jämförelse med befarat alternativ.

Bengt Hansén, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel