Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Beslutet om att flytta elever från Aspås skola är taget på helt fel grunder

Som politiker har jag svårt att förstå hur man kan förbise medborgares engagemang och medborgardialog, att inte lyssna till elever och lärares förslag på åtgärder.

Vi politiker är valda i förtroende av våra medborgare. Vi förväntas att göra ett bra och grundligt arbete vad vi än tar oss an. Ett felaktigt taget beslut påverkar människors framtid och mående.

Ta kritik och mothugg som utveckling och lärande i en felaktig process, inte som nederlag! Vi är besviken på samverkanspartierna med Moderaterna i spetsen.

Eleverna i Aspås skola upplevs vara mycket oroliga över att flyttas till en högstadieskola. Och vissa elever med särskilda behov eller stöttning riskerar att bli en i mängden i en större klass.

Att sätta käppar i hjulet på en väl fungerande skolmodell tycks vara utveckling för vissa. Mycket märkligt att man kan fatta ett beslut på något som saknar ordentligt underlag och faktiska beräkningar på omkostnader.

Att det inte är klart med vare sig lokaler, läromedel eller pedagoger inför en så stor flytt. Det finns inte heller någon plan för kommande år presenterad. Man blundar för bra förslag från elever och lärarnas gedigna arbete med att omfördela klassrum och lokaler på skolan.

Samverkanspartierna har dessutom glömt bort eller aktivt valt att inte informera de allra viktigaste parterna i detta beslut: De som blir drabbade av ett beslut taget på helt fel grunder! Det vill säga elever lärare och föräldrar.

Aspås skola har inget akut behov av att flytta någon klass från skolan, men däremot måste man se behovet på Rödön och sikta framåt. Lägg tid och pengar på lokala lösningar nu, för det behövs för nästa läsår och kommande läsår och kostnaden blir på sikt mindre.

Denna fråga ska inte blandas ihop med att Aspås och Rödöns skola blir kvar, det är ett kapitel för sig. Dialog om framtid och utveckling av skolan har påbörjats men för att utveckla, inte avveckla!

Ulrika Wassberg, Jämtlands Väl Krokom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel