Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bred uppslutning mot vindkraftsetablering i Offerdal

Vi i Föreningen Livskraft i Offerdal vill gärna bemöta del av den artikel i ÖP där det framgår att de ”flesta i bygden är för en utbyggnad” enligt Per-Lennart Persson, och att det är många markägare som är för en etablering.

Att de flesta är för en utbyggnad är helt felaktigt. Föreningen Livskraft i Offerdal har idag över 700 medlemmar i sin Facebookgrupp som är mot en utbyggnad och den digitala namnunderskrifts insamlingen har passerat över 1 100 underskrifter.

Av dessa 1 100 underskrifter är närmare hälften skrivna i Krokoms kommun, och av dessa är majoriteten boendes i Offerdal och Alsenbygden.

Vi skulle istället säga att det är en bred opinion som inte vill ha en vindkraftsindustri Offerdal.

Engagemanget mot en etablering sker i de flesta byar i kommunen, inte bara i Offerdal utan i närliggande områden som Nordbyn, Kluk och Alsen och över hela kommunen och i hela Sverige.

När det gäller antalet markägare så är det svårt för oss att veta exakt hur många de är, dock i en skrivelse till kommunen och till media fanns 23 undertecknade namn, några med fler delägare. Flera av dessa markägare har sitt säte och boende utanför Krokoms kommun.

Genom den starka opinionen och rennäringens starka argument är en vindkraftsetablering otänkbart att kunna genomföras, inte av Vattenfall och inte av någon annan exploatör.

Vår uppmaning till Vattenfall och Krokoms kommun är att lyssna på opinionen och rennäringen, eller varför inte Zlatan, i frågan om en vindkraftsetablering i Offerdal.

Föreningen Livskraft i Offerdal

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel