Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

INSÄNDARE: Bristande intresse hos ÖP för lokal arbetsmarknad

Jag funderar över ÖP och deras just nu bristande intresse för den lokala arbetsmarknaden och hur de väljer sina nyheter. Det har stått väldigt lite om att en stor del av Migrationsverkets personal i Östersund kommer att sägas upp inom en snar framtid.

Efter ett tips från allmänheten om att Migrationsverket planerar att öppna ett förvar i norra Sverige, och att en tomtförfrågan är skickad till bland annat Östersund kommun, väljer ÖP att ge frågan minimalt utrymme. De skriver om frågan i en mindre spalt, innehållande ett kort svar från kommunens näringslivssekreterare.

Några dagar senare publicerar ÖP en halvsida om regeringens beslut om att flytta statliga jobb från Stockholm till mindre orter i landet. En nationell nyhet som går att få både via tv, radio, kvällstidningar och sociala medier. Varför lyfter ni inte situationen på hemmaplan i stället?

Tidningarna i Norrbotten är betydligt piggare på att lyfta frågan om nya arbetstillfällen. NSD publicerar artikeln ”Luleå har chans på 80 nya jobb” och Norrbottenkuriren skriver ”Fler nya jobb är alltid välkomna till Luleå” Bättre bevakning nästa gång ÖP! 

Anonym

-----

Svar direkt från ÖP:

Tack för synpunkter på vår nyhetsrapportering.

Att bevaka lokal arbetsmarknad är, oavsett vad man tycker, något vi satsar mycket på. ÖP har berättat om förändringarna som pågår inom Migrationsverket i flera artiklar. Nyligen bland annat om att 52 medarbetare varslas. Vi har också rapporterat om att nya försvarsplatser kan ge fler jobb om det går att hitta en tomt som passar för migrationsverkets planer.

Migrationsverket varslar 52 medarbetare i länet – 15 blir kvar när asylmottagandet gått ned (21 december 2017)

Migrationsverket kan placera nya förvarsplatser i Östersund – kan ge 60 till 80 nya jobb (19 januari)

Ingen kommunal tomt passar förvar i Östersund – Migrationsverket får leta på annat håll (19 januari)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel