Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Brittsbo behöver en förskola

ÖP skrev nyligen att "fram till 2021 behövs nästan 600 nya förskoleplatser, vilket motsvarar 35 avdelningar” i Östersund, och listar ställen där det är förskoleplatser på gång.

Brittsbo fanns inte på kommunens lista, men det finns mark som är reserverad för en förskola enligt detaljplanen. Och en förskola i Brittsbo är efterlängtad och välbehövd, då det är många barnfamiljer som valt att bygga i Brittsbo.

Den reserverade marken i Brittsbo räcker inte att bygga en jätteförskola med sex–åtta avdelningar. Men är det inte billigare – och snabbare – att bygga små efterfrågade förskolor, i stället för att fastna i långdragna processer med överklaganden?

Och bara för att marken är liten behöver man inte bygga en liten förskola. I Huskvarna har en tvåvåningsförskola (för att spara mark till lekytor) med plats för 80 barn byggts. Kanske skulle man kunna bygga något liknande i Brittsbo?

Snälla kommunen, när etapp 4 är färdig kommer det vara cirka 50 villor, 50 radhus, 26 parhus och 48 lägenheter i Brittsbo.

Räknar man ett förskolebarn per hushåll (minus lägenheterna) så skulle enbart det innebära ett behov på minst 126 förskoleplatser. Och det innan etapp 5 kommer, med ytterligare barn i behov av förskoleplatser. En förskola i Brittsbo är efterlängtad!

Johanna Mellergård

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel