Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bussarna har blivit fritidsgårdar

Hur tänkte någon när ungdomarna fick fria busskort?

Tänkte någon på att dessa busskort används för att ta sig in till staden och dess faror, i form av alkohol, droger och kontakter med vuxenlivet som inte alls är nödvändiga för den åldersgrupp som erhållit denna förmån?

Tänkte någon på att busstorget, Torvalla Centrum, Valla, Körfältet och Lugnvik är mötesplatser för ungdomar som inte har något annat att göra än att "hänga” och där en hel del förstörelse förekommer?

Tänkte någon på att fritidsgårdar nästan, eller inte alls, existerar längre och att busstorget och inte minst bussarna nu fungerar som sådana?

Tänkte någon på att ungdomar, som alla andra, mår bra av att röra på sig?

Som aktiv användare av mitt busskort, som jag själv betalat, ställer jag dessa frågor till ansvariga för detta.

Troligen är det vi skattebetalare som sponsrat detta och kommer att tvingas bidra med mera sponsring i takt med att förstörelse och annat ska betalas.

Kanske vore det lämpligt med ett begränsat antal resor per dag. Kanske vore det en idé att öppna lokaler för umgänge för denna åldersgrupp.

Fortfarande ung

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel