Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Butiker tar inte ansvar för att hindra smitta

 
Coronaviruset
Visa alla artiklar

1 april 2020: Här är Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer till verksamheter: Butiker, köpcentrum och gallerior bör begränsa antalet kunder som vistas i lokalen samtidigt. De bör också ta fram alternativa lösningar till kassaköer eller anvisa hur långt kunderna kan stå mellan varandra.

De senaste veckorna har jag försökt att göra diverse inköp på olika affärer i stadskärnan, men i de flesta fall har jag fått vända utan inköp.

Detta för på att antingen är det mer personal än kunder och de cirklar runt en, utan avstånd, hela tiden trots att jag svarar att jag inte behöver hjälp – gör de det med alla kunder hela dagarna så vill jag inte ha dem så nära.

Andra gånger är det övriga kunder som inte kan hålla avstånd i kassakön, trots markeringar av olika slag. Och ingen i personalen säger då till – det måste jag själv göra. Fast å andra sidan; kommer man till rullbandets slut och ska packa varorna får man ändå stå alldeles intill varandra – hur tänkte ni affärsägare där?

Jag ser att restauranger och barer inspekteras så att de följer riktlinjer och föreskrifter – varför görs inte samma sak med affärer? Vi har inte nått kulmen ännu på denna pandemi, och det vore väl förödande om affärer måste stängas för att de inte kan ordna en säker handel?

Det noteras stup i kvarten att innerstaden ska vara levande, olika jippon får bidrag från alla håll och kanter – att inte kunna göra sina inköp säkert bidrar inte till en levande stad.

Som tur är finns det handlare som levererar mina matvaror hem till mig på ett säkert sätt, så nu är det slut med stadshandlingen. Jag riskerar inte smitta för att handla på en affär som inte tar sitt ansvar i dessa tider.

Albertina

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel