Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg en förskola i Brittsbo!

Östersunds kommun har mer eller mindre sålt slut på många tomter i Brittsbo för att bygga hus, radhus och lägenheter. Ett perfekt område en liten bit utanför stan att bo på!

Vilka bygger och flyttar hit? Jo, nästan uteslutande barnfamiljer. Med små barn som är 1–3 år gamla och nästa på väg! Då har man snart räknat upp väldigt många barn.

Så vart ska dessa barn ta vägen på dagarna då föräldrarna arbetar? På dagis naturligtvis! Närmsta dagis ligger i Lugnvik. Fullbelagt ...

Sånghusvallen, ett liknande område som ligger vägg i vägg, fast i Krokoms kommun, har byggt en förskola för att täcka upp för barnen. Men det är ju Krokom det!

Vi som bor i Brittsbo då, vad blir vi erbjudna? Jo, en plats på Mosippans förskola i Lillänge. Det finns ju inte ens en sportkepa till chans att det ska fungera!

Svaret från Östersunds kommun är: Vi ska bara bygga förskola med minst åtta avdelningar.

Där föll hela anledningen till att bygga nytt i barnområdet Brittsbo. Om många avdelningar är den nya nischen så kanske vi ska börja lämna våra barn på Rådhuset när man arbetar, för där finns det gott av dem!

Tänk om, tänk rätt!

Arg nybliven husägare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel