Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg ingen ekoby bredvid reningsverket

Jamtli tänker bygga en ekoby; jättebra, men bredvid reningsverket? ”Det blåser oftast från andra hållet”, läser jag i ÖP.

Jamtli vill bygga unik ekoby – men avloppsbassänger kan ge luktproblem: ”Oftast blåser det åt motsatt håll” (1 april)

Min vindflöjel vid Storsjön visar att det de senaste 30 åren allt oftare blåser från söder. Klimatet har, som vi alla vet, förändrats. Ofta tvingas jag hålla för näsan, när jag passerar reningsverket.

Ska inte en ekoby ha frisk luft, en vara vi fortfarande har gott om i Jämtland? Hur tänker de? Detta funderar jag på under min dagliga sparktur på Storsjön.

Sedan kommer jag på det. Det är första april! Ett skämt naturligtvis! Att jag gick på det! Men två dagar senare läser jag att planerna verkligen håller på att realiseras.

Fördelarna med att bo i Jämtland och Östersund är närheten till naturen, fjällen och vyerna och inte minst den friska luften. Läget, läget, läget, som mäklarna säger.

Att bygga vettigt placerade bostäder utan att förstöra stads- och landskapsbilden och utsikten för andra ökar attraktionen och fler vill flytta hit. Vem vill bo på en stinkande soptipp? Tänk om, och tänk rätt!

Ulla Wilbe, Lugnviksbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel