Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg lägenheter i Lit och Häggenås

Lit-Häggenås Centeravdelning har i flera valrörelser drivit en offensiv bostadspolitik.

Det råder stor brist på lägenheter i både Lit och Häggenås då det inte har byggts några sedan i början av 1980-talet. Både ungdomar och äldre har påtalat behovet av lägenheter i riktiga hyreshus.

Det är med glädje, men viss förvåning, vi nu ser att majoriteten genom Anders Edvinsson (S) har lämnat in en motion om byggnation i Lit och Brunflo.

Vi måste ställa oss frågan hur seriöst det är att lämna in en motion då man sedan över 20 år har majoritet i kommunen, inklusive kommunala bostadsbolaget Östersundshem och miljö- och samhällsnämnden.

En majoritet har ju möjlighet att göra det de vill. Varför då motionera?

S kunde i stället för länge sedan valt att tillmötesgå C som har drivit frågan om bostadsbyggandet i Lit och Brunflo i många år. Det hade varit handlingskraft på riktigt.

Om majoriteten hade visat samma handlingskraft i att bygga riktiga hus med lägenheter som man har gjort med att sätta upp attefallshus, hade byggnationen förmodligen redan varit i gång.

C har i fullmäktige drivit igenom ett krav på att alla beslut i kommunen ska vara landsbygdssäkrade. Det gäller också byggande av bostäder. Det krävs alltså inga motioner från majoriteten utan handlingskraft och byggande.

Magnus Andersson (C)

Inger Jonsson (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel