Annons
Vidare till op.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Bygg om järnvägen genom Jämtlands län

Att förnya tågrutten genom halva Jämtland till Norge från Östersund skulle höja värdet av Jämtland som region och Sverige som land.

En ny tågbana med den modernaste och miljövänligaste tekniken skulle möjliggöra en position i framkanten för Sverige och för Jämtland som miljöland och internationell förebild. Subventionerat från staten skulle projektet kunna läggas ut på anbud till internationella investerare.

En enkel men bekväm lösning för stopp på vägen skall inkludera vandringsleder på upphöjda ramper i trä, som leder genom landskapet till högre höjder för att sedan gå ner till tågets nivå igen, och detta med en intervall på cirka 1 timme mer än vad leden kräver i tid av vandraren, vilket skall vara två-tre timmar.

Några enkla utsiktsplatser skall finnas längs leden, och vatten i källa skall helst finnas för att vandraren ska kunna släcka törsten, medans mellanmål skall finnas att inhandla.

Tåget skall nå höga hastigheter och vagnen skall vara av panorama art med två våningar.

Information om leder i Norge skall finnas att tillhandahålla på display i sätet framför och skall kunna skickas till en smartphone till passagerare utan kostnad.

Jay dog

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel